Заведенията в Благоевград останаха затворени, ресторантьори питат: Как ще работим при условието за отстояние между масите и по 4 души максимум на маса?

Заведенията по централната улица в Благоевград днес останаха затворени. Как ще заработят заведенията след Гергьовден при условието за отстояние между масите и по 4 души максимум на маса?, питаха се ресторантьори. Новите правила за частично отваряне на кафенета и ресторанти в откритите им части бяха въведени като част от разхлабването на ограничителните мерки, свързани с извънредното положение.

От бизнеса споделиха, че все още нямат яснота за условията, при които трябва да работят, и докато не им бъдат дадени конкретни предписания от здравните органи, няма да отварят.

„Все още нямаме яснота за мерките, които ще ни наложат. Искам да се запозная най-напред с тях, да получа съответните предписания от РЗИ и чак тогава да започнем работа спокойни”, коментира собственик на заведене в града.

Вчера късно следобед оповестена и заповедта на министъра, която регламентира правилата на работа на заведенията, и от нея става ясно, че те ще бъдат отворени на 6 май.
Според заповедта се допускат посещения на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:

– Масите да бъдат разположени по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство. След всеки посетител повърхностите на масите и столовете да се почистват и дезинфекцират. Мерките включват още поставяне на видни места на диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението, а обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице. В срок до 05.05.2020 г. предстои да се определят и други изисквания и организация на работа на тези обекти.

Свързани новини

Д-р Малчев от МБАЛ „ПУЛС“ – Благоевград говори за уринарната инконтиненция

vesito

Андон Тодоров: С покривни фотоволтаични системи, ще стопим сметките за ток и вредните емисии, с Индустриалната зона – и безработицата

vesito

БАНСКО ЧЕСТВА БОЖИЧЬ!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.