/Видео/ Председателят на ОбС Андон Тодоров: Обявяваме конкурси за шефските места на всички общински дружества в Благоевград
Личи си работата на инат, някой иска да пречи, да спъва доброто развитие.Това е тенденциозно, смята парламентарния шеф

На този етап в Благоевград всяко едно забавяне вреди на хората, а в общината се работи мудно и бавно. Това заяви председателят на ОбС Андон Тодоров по време на пресконференция днес, на която запозна с точките,включени в дневния ред на сесията в петък.

Тодоров даде пример с отчетите на общинските дружества, които са внесени в общинската администрация още през месец април, а чак сега ще се разглеждат на заседанието в петък и обясни,че поради това забавяне се създава напрежение.

Чух,че управителите са притискани да ободрят данък дивидент, като не е редно да се оказва натиск,тъй като тъй като данък дивидент се определя след решение на Общинския съвет“,обясни Тодоров и допълни още ,че има забавяне с окосяването на тревните площи и с маркировката в Благоевград.

Андон Тодоров обясни,че бавенето е в характера на някои хора и някои неща се вършат на инат. Обясни,че сесията в петък и следващата сесия е застрашена тъй като Общинският съвет работи в момента с един служител и ако му се наложи болничен работата ще забуксува, тъй като  звеното 29 от ЗМСМА от Общински съвет се състои от трима  души.

Той е написал доклад до кмета още на 19.05, но до сега отговор не е получен.

Личи си работата на инат, някой иска да пречи, да спъва доброто развитие“ , каза председателя и добави,че това е тенденциозно. Тодоров обясни,че си върши работата и се опитва да промени ОбС да бъде институция, да се забелязва, а всяка една препирня е против хората в града.

Новият закон за местното самоуправление и местната администрация  налага да се направят  промени в Наредбата за  търговските дружества.

Тодоров обясни,че започват процедури за обявяване на конкурси за управители на всички търговски дружества в общината. Около 3 месеца ще има подготовка за това, за да има публичност, на много от управителите на дружествата договорите изтичат следващата година. Назначаването ще става след конкурс и представена бизнес програма.

Ще бъде направена и среща с представителите на дружествата с цел да се оптимизират, като те са общо 10, а „Благоевград фест“ е в ликвидация.

Сред тях са дружество „Медицински център I – Благоевград” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград” ЕООД, „Център за психично здраве – Благоевград” ЕООД, „Благоевград инвест 2016” ЕООД,„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД, „Пазари” ЕООД, „Биострой” ЕООД и „Специализирана болница за активно лечение по онкология “Свети Мина” ЕООД.

Към момента „Паркинги и гаражи“ са на загуба около 40 000 лв., а общината дължи около 2млн. лв. на „Биострой“.

Председателят на ОбС възобновява приемния ден за граждани. Той ще бъде всеки вторник от 14 до 16 часа.

Общинските съветници възобновяват и срещите по квартали и села, които бяха спрени заради коронавируса, като ще започнат от село Изгрев. Срещата е насрочена за 23-и юни от 18 часа.

Свързани новини

Отбелязват празника на ромската общност Василица в община Струмяни

vesito

Кметът на Петрич: Да се гордеем с нашия град

vesito

Община Кюстендил е домакин на националната кампания „Стоян Саладинов“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.