/Видео/ Андон Тодоров внася отново за разглеждане наредбата за социалните жилища, могли да кандидатстват само жители на Благоевград, но не и от общината
Много семейства от селата се нуждаят от социални жилища.Това е парадокс, коментира председателят на ОбС

Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров внася отново за разглеждане в пленарна зала наредбата за социалните жилища. Той предлага да бъде включена нова глава в нея, тъй като открил нередности.

Тодоров ще поиска промяна в текстовете и жители на Община Благоевград да могат също да кандидатстват за социални жилища, а не само жители на град Благоевград, както е посочено в наредбата.

Това е с цел, хора от селата също да имат възможността да се възползват от социалните жилища.

Много семейства от селата се нуждаят от социални жилища.Това е парадокс“,коментира Тодоров. Общината разполага с около 565 общински жилища, а новите са около180.

Също така има точка, която е за доходите да са 80 процента от минималната работна заплата, за това той ще направи предложение те да са 80 процента от една минимална и половина работна заплата. По този начин ще се разшири възможността да кандидатстват повече хора.

Към момента има 30-40 желаещи кандидати за настаняване в общински дружества. Много хора са се отказали, тъй като жилищата им се видели малки.

Свързани новини

Звезди огряват сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020

vesito

Благотворителна хоротека на открито в Благоевград

vesito

С 22 щата свиват общинската администрация в Благоевград?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.