/Видео/ Д-р Павлин Янкулски: Томов, подайте оставка, вие работите против хората!
С действията и бездействията си, компрометирате работата на общинската администрация и на Общинския съвет

Общинският съветник д-р Павлин Янкулски изпрати отворено писмо до г-н Румен Томов и представителите на медиите. Ето какво пише в него:

Като Общински съветник и гражданин, смятам, че Община Благоевград има належаща нужда от един отговорен и компетентен Кмет, който да взема адекватни решения в кризисната ситуация. За съжаление, аз имам други впечатления.

Г-н Томов, призовавам Ви да си подадете оставката възможно най-скоро. С действията и бездействията си, компрометирате работата на общинската администрация и на Общинския съвет, и действате в ущърб на гражданите, които са Ви гласували доверие.

Наскоро разбрах, че хемодиализата към болницата в Благоевград от 7 души персонал е останала само с един – всички останали или са болни с коронавирус или са под карантина. След разговори със специалисти, имахме предложение няколко медицински сестри, които са работили преди в това отделение да се върнат временно на работа. Веднага отидох при г-н Томов с молба да разговаряме и да търся съдействие. Бях втрещен, той изобщо не ме прие, дори след като го уведомих за ситуацията.

Ако и последният човек от персонала се беше разболял, тогава кой щеше да се грижи за тези болни? И как ли се е чувствал този медицински специалист, като цялата тежест от терапията и грижите са оставени само на него? Разминахме се на косъм от най-лошото…

С бездействието си и с безразличното си отношение си г-н Томов в този случай застраши живота на всички пациенти на хемодиализа.

Мисля, че най-важната задача за общинското ръководство и Общинския съвет е да се грижат за гражданите на общината, да извличат приоритетите, които са за деня и да наблягат най-много на тях. За жалост, случаят с отделението по хемодиализа е само един пример за безхаберното отношение на Кмета към влошената епидемиологична обстановка в общината. Господин Томов не разбира и не иска да разбере колко сериозен е проблемът с това заболяване.

Трябваше да минат три седмици и сериозен медиен и обществен натиск, докато кметът приеме моето предложение зала „Яворов“ да се предостави на болните пациенти пред РЗИ, чакащи за направление на минусовите температури.

Още през пролетта, когато аз и моя колега К. Ваклинов алармирахме и търсихме подкрепа, ние бяхме посрещнати с неразбиране.

Всички чухме тогава и коментарите на г-н Томов за този вирус в медиите, той оспорваше резултатите от лабораторни изследвания, твърдеше, че го е прекарал и не е страшно, че не е работа на общината да се занимава с този проблем.

В допълнение и всички опити на Консултативния съвет за борба с Ковид-19 да се ограничи разпространението, бяха умишлено саботирани от кмета с думите: „Нали има здравна комисия!“. Да, но проблемите не са само здравни, проблемите са и социални, и организационни, и още много други.

На писмено питане какви решения са взети от Щаба за борба с коронавируса до момента от кмета нямаме никакъв отговор… Не е случайно, че г-н Томов в течение на времето загуби и подкрепата на мнозинството в Общинския съвет.

Ето смешния коментар на Румен Томов: Искрено се надявм г-н Янкулски да откликне на апела на колегите си и да се включи с действия, не само с думи, в борбата им за преодоляване на кризата.

Томов явно забрави, че заедно с други общински съветници сме направили редица предложения и отдавна се включихме в борбата с пандемията и се чуди как да се измъкне в такава ситуация.

Моите впечатления от работата на г-н Томов като началник на Общинския щаб за борба с коронавируса са, че най-важно за него беше до колко часа ще работят заведенията до 22 или до 23 часа и да се поливат булевардите с разредена белина – две напълно безсмислени действия.

Има още много подобни примери от управлението на г-н Кмета. За това, апелирам г-н Томов да подаде оставката си възможно най-скоро.

Д-р Павлин Янкулски, общински съветник в Общински съвет-Благоевград

Свързани новини

Община Разлог с коледни изненади за десетки деца от уязвими групи и деца с увреждания

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 13 декември

vesito

Община Сандански организира безплатен транспорт на Архангелова задушница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.