/Видео/ Председателят Андон Тодоров: Аз съм тук в ОбС да работя за хората! Ако имам подкрепа добре, ако не – си тръгвам

ОбС и община Благоевград трябва да работим в синхрон, да работим за хората. Няма значение кой е кмет и председател, ние сме коректив. Това заяви председателят на Общински съвет-Благоевград Андон Тодоров по време на пресконференция днес, на която запозна с включените точки в дневния ред на заседанието утре.

Андон Тодоров обясни, че от община Благоевград са върнали за повторно разглеждане 4 решения.

Те са свързани с Програмата и стратегия за развитието на Благоевград, промени в бюджета, направени по настояване на кметове на села, в кои банки общинските дружества могат да имат сметки, както и решението за изграждането на паркинг, в района отреден за нова църква при пазара в Благоевград.

Според Тодоров поведението на Община Благоевград е неприемливо и не намира за необходимо да се прегласуват решенията.

Голяма част от съветниците били на мнение решенията да не се прегласуват и да отидат в съда, освен казусът с черквата. Още повече, че съветникът д-р Павлин Янкулски предложил за това да има публичен дебат.

Тодоров напълно подкрепя предложението на д-р Янкулски – да се проведе обществено обсъждане по темата за църквата.

За обществени въпроси трябва да се чува гласа на хората. За това съм се борил, да има прозрачност. Трябва хората да кажат за черквата. Това е обществен въпрос, не може да го реши един човек“, коментира Андон Тодоров.

Тодоров отговори и на въпрос, свързан с предложението на кметския екип и проф. Димитър Тадаръков за превръщането на Благоевград и региона в свободна икономическа зона.

Той коментира, че програмата, която ще предложи проф. Тадаръков, в голяма степен ще бъде заимствана от Стратегията на Общински съвет Благоевград за развитието на Община Благоевград и обясни, че всъщност идеята на професора не е иновативна, защото в миналото е предлагана от него.

В началото на пресконференцията Тодоров коментира и казуса с Мощанската къща като подчерта, че от общината неправилно атакуват наемателите, а трябва да се намери точна формула и тя да работи.

„Трябва да помагаме, а не да се пречи на хората. Мощанската къща е полезна за града и трябва да се насърчават наемателите“, коментира Тодоров.

Първата сесия за 2021 година ще бъде на 29 януари.

Свързани новини

Кметът на Петрич Димитър Бръчков с поздрав по повод Новата 2024-та година

vesito

Атрактивен летен уикенд в Банско

vesito

Кметът на Струмяни с поздрав за 8-ми март

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.