Председателят Андон Тодоров свиква редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград на 22 декември

Председателят на Общински съвет Благоевград – Андон Тодоров, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 22.12.2020 г. /вторник/ от 9.30 ч. в зала „22-ри Септември”.
На днешното си заседание Председателският съвет към Общински съвет Благоевград, прие дневен ред от 27 точки.

Във връзка с Предписание за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки на Министъра на здравеопазване, заседанието ще се проведе при закрити врати за граждани, предвид усложнената епидемиологична обстановка и предписанията на здравните органи.

По време на заседанието Общинската избирателна комисия, ще обави решението си относно прекратяване пълномощията на Рашко Георгиев Динков – общински съветник от листата на Земеделски Съюз “Александър Стамболийски“, поради подадена оставка и обявяване за избран за общински съветник следващия в листата – Съби Любомиров Дашев и полагане на клетва от избрания за общински съветник.

В дневния ред е включена точка за попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград.

Получени са заявления от Георги Аргиров и Иван Боянов Кацарски за изказване на редовна сесия на Общински съвет Благоевград.

Съветниците ще разгледат предложение относно организиране на публично обсъждане за изграждане на нов православен храм в района на открития пазар гр. Благоевград,както и предложение относно проект за допълнение на Наредба за условията и реда за провеждане на обществено обсъждане на проекти за поемане на дългосрочен общински дълг.

В дневния ред на заседанието е включено и предложение относно проект на Наредба за условията и реда за упражняване правата на собственост в търговските дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност от Община Благоевград.

Свързани новини

Пункт за събиране на опасни битови отпадъци отварят на 26 април в Кюстендил

vesito

Днес Благоевград отбелязва 152 години от рождението на великия български революционер Гоце Делчев

vesito

Нападнаха студентка в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.