/Видео/ Бизнесът в Благоевград масово затваря заведенията, клиентите рязко намалели, оборотите паднали. Други се веселят със зурни до зори…
Сами затваряме заведенията, важно е да сме здрави, след това е бизнесът, коментират ресторантьори

Масово заведения в Благоевград слагат ключа и затварят врати поради липса на клиенти. Основната причина е, че ресторантьорите изпитват огромна тежест да плащат заплати на работниците при положение, че няма никакъв оборот.

Сред първите, които хлопнаха кепенци са заведенията „Киви“ и „Бали“ в квартал “Еленово“, както и „Амизаде“ в квартал „Ален мак“, очакват се и други. В последно време заради Ковид-19 клиентите рязко намалели, оборотите паднали разказаха редовни посетители, които не помнят такъв икономически колапс.

Култовото заведение „Сити парк“ в парк Бачиново също затвори врати. На една от дървените греди под арката на входа е оставено съобщение за клиентите, че ресторантът временно няма да работи заради епидемиологичната обстановка.

Както е тръгнало, скоро няма да отворим. Не виждам такава перспектива поне до пролетта. Хората не идват, страхуват се да не се заразят с коронавирус. Прави са, здравето трябва да е на първо място, защото болниците са пълни. При това положение по-добре е да не работим, отколкото да се мъчим “, коментира наемателят на заведението. Той допълни още, че положението е сериозно и най- вероятно може е се откаже изцяло от заведението.

Държавниците да решават дали ще има локдаун или не. Дори и да няма, ние сами ще затворим. Важно е да сме здрави, след това е бизнесът”, коментират други ресторантьори.

И докато едни заведения в Благоевград затварят врати, от други се наблюдава веселие и свирни на зурни до зори. Завчера в заведението „Лозата“ имаше годеж и гостите се забавляваха с часове без никаква дистанция и без предпазни маски.

Преди дни Консултативния съвет към ОбС-Благоевград предложи затваряне за три седмици, а сега самите бизнесмени сами затварят заведенията си, тъй като няма никаква работа.

Здравни работници препоръчват редовно носене на маски, дистанция и често проветряване на стаите.
Председателят на Ковид комисията към Общински съвет Благоевград д-р Павлин Янкулски каза, че трябват бързи мерки, тъй като вече се говори за дифузно разпространение на заразата. Това означава, че реално не може да се контролира броя на болните. Според него мерките, наложени на национално ниво, са добри, но не се спазват.

И сега бизнесът дойде на мнението, че решението на Консултативния съвет към ОбС-Благоевград е напълно удачно.

Само шепа приближени бизнесмени до Томов, явно подстрекавани, не искат да затварят и едва ли не се вдигнаха изкуствено на протест, но в случая излиза, че нямат работа и масово затварят.

В същото време много учители се разбунтуваха и готвят протест, защото искат онлайн обучение, изтъкват че учениците са най-големите преносители на заразата. Все пак най-важното е да се опази здравето на хората.

Свързани новини

Млада жена е с опасност за живота след тежка катастрофа

vesito

Община Кресна с важно съобщение!

vesito

Кметът на Кочериново Иван Минков с поздрав за 8-ми март

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.