“Цъфнало цвеке шарено”-демонстрация на автентични носии от цяла България в града-пазител на традициите-Разлог!

“Цъфнало цвеке шарено” – демонстрация на автентични носии от цяла България в града – пазител на традициите – Разлог!

Заповядайте на 15 юни (събота) в Патокова къща – Исторически музей – Разлог, за да се потопите в пъстроцветния свят на българския фолклор!
От 17:00 часа ви очаква вълнуваща среща с миналото, представена чрез демонстрация на над 15 автентични носии от различни краища на България. Ще се насладите на богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани в частните колекции на Tanya Kirovska-Gramatikova, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов Serjo Mustisimo, Мирослав Димитров и Boris Rakladjiev. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей – Разлог.

Ще бъде цветно и красиво – като истински цъфнали цветя ще са хубавите разложки моми, които ще облечем в тези безценни образци на българската старина. Ще чуете разкази за историята на носиите, за тъканите, от които са изработени, за символите на техните отделни детайли.
Събитието е безплатно и се организира от фондация Българските корени, с любезното съдействие на Община Разлог и Исторически музей – Разлог. Не пропускайте това пъстроцветно фолклорно пътешествие! Събитието е подходящо за семейно посещение с деца, а защо не и в комбинация с уикенд в красивия пирински град Разлог!

Свързани новини

Катастрофа между два камиона край Юндола, има пострадал

vesito

Методи Байкушев: Бъдете здрави, благословени и благочестиви, вярвайте и се грижете за ближните! Благоевград да бъде!

vesito

Цирк Рио гостува в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.