Благотворителен турнир по футбол в Благоевград събира пари за училищни дефибрилатори

Благотворителен футболен турнир в Благоевград събира пари за четири дефибрилатора. До момента вече има закупени и монтирани  4 апарта в две училища и 2 спортни зали. Езиковата гимназия в Благоевград е първото държавно училище в страната, което има такъв дефибрилатор. В случай на сърдечен арест с този апарат се оказва първа помощ.

„Всички наблюдавахме случая на европейското първенство с Кристиан Ериксен, който бе спасен и реабилитиран, посредством такъв дефибрилатор. Идеята е да избегнем чакане на линейки“, сподели един от организаторите на футболния турнир Антония Сивикова. Апарати са поставени в 3-о спортно училище, спортния интернат и Спортен комплекс Благоевград.

„Надяваме се, че и тази година ще успеем да съберем дори повече средства. Дано поставим поне още 4-5 апарата“, допълни друг от организаторите Антон Йовков. Вече има обучени и 40 души, които знаят да боравят с автоматичните дефибрилатори. Акцията обаче продължава и не свършва до тук.

След 4 успешни благотворителни турнира, при които са събрани над 90 000 лева, в края на месеца предстои 5-ото издание на 22 и 23 декември.  Младите хора, които стоят в основата на тази благородна идея се надяват общината и държавата да помогне също за каузата./ БНТ

Снимката е илюстративна

Свързани новини

2 май неучебен ден за всички училища на територията на община Разлог

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 7 септември

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 9 август

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.