Бившият кметски наместник на Делвино В. Тодоров: Не може някой да деребейства със служебни църковни пари! Внесе сигнали за злоупотреби до прокуратурата и НАП

Бившият кметски наместник на благоевградското село Делвино Валери Тодоров поиска да бъде направена финансова ревизия на църковното настоятелство на храма „Св. Неделя“. В сигнал адресиран до в. Струма, той твърди, че през последните 10-15 години такава не била правена, а редно било да се знае какви са църковните приходи и разходи. Още повече че на 3-4 пъти били отпускани средства в размер на 4000 лв. от “църковното вероизповедание“ и трябвало да се види в „какво направлние отиват тия пари и за какво са употребени, да се замерят построените стенички и да се изчисли каква сума е вложена за материали, колко гредички и ламперия са отишли за навесчето“. Вчера той внесе и сигнала в прокуратурата. И в НАП-Благоевград. Валери Тодоров настоява да се провери как са използвани събраните пари от събори и дарения, за кои е даван отчет, тъй като зидарията и навесът на църквата са правени от бригади.

„Ще искаме пълен отчет за това време и тогава вече ще лъсне всичко като бял ден, не може някой да деребейтва със служебни църковни пари. И да се прави като шериф на селото и току да манинулира старите хора и да ги лъже“, пише в сигнала си Валери Тодоров и напомня че идва Видовден и Господ бави, но не забравя. Репортер на „Струма“ се свърза с него вчера и по телефона, за да го попита защо реагира сега, а не по времето, когато е бил кметски наместник. Всъщност той е бил кметски наместник на с.Делвино два пъти, при двама различни кметове на Благоевград- Костадин Паскалев и Атанас Камбитов, като вторият му мандат приключи миналата година. „Църквата бе открита, когато аз бях кмет на селото през 2000г. Реших, че е крайно време да се направи ревизия, за да се види как се харчат парите. Сезирах прокуратурата и НАП, а ако трява, и владиката ще сезирам“, категоричен беше бившият кметски наместник.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Млад мъж сигнализира: Баща ми стои на носилка  40 мин. пред Спешно отделение на МБАЛ Благоевград и никой не му обръща внимание

vesito

Лично мнение! Бивш учител от Благоевград написа отворено писмо до Бойко Борисов. Как да обичам врага си?

vesito

На 24 май Благоевград празнува два празника

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.