Бившият кметски наместник на Делвино В. Тодоров: Не може някой да деребейства със служебни църковни пари! Внесе сигнали за злоупотреби до прокуратурата и НАП

Бившият кметски наместник на благоевградското село Делвино Валери Тодоров поиска да бъде направена финансова ревизия на църковното настоятелство на храма „Св. Неделя“. В сигнал адресиран до в. Струма, той твърди, че през последните 10-15 години такава не била правена, а редно било да се знае какви са църковните приходи и разходи. Още повече че на 3-4 пъти били отпускани средства в размер на 4000 лв. от “църковното вероизповедание“ и трябвало да се види в „какво направлние отиват тия пари и за какво са употребени, да се замерят построените стенички и да се изчисли каква сума е вложена за материали, колко гредички и ламперия са отишли за навесчето“. Вчера той внесе и сигнала в прокуратурата. И в НАП-Благоевград. Валери Тодоров настоява да се провери как са използвани събраните пари от събори и дарения, за кои е даван отчет, тъй като зидарията и навесът на църквата са правени от бригади.

„Ще искаме пълен отчет за това време и тогава вече ще лъсне всичко като бял ден, не може някой да деребейтва със служебни църковни пари. И да се прави като шериф на селото и току да манинулира старите хора и да ги лъже“, пише в сигнала си Валери Тодоров и напомня че идва Видовден и Господ бави, но не забравя. Репортер на „Струма“ се свърза с него вчера и по телефона, за да го попита защо реагира сега, а не по времето, когато е бил кметски наместник. Всъщност той е бил кметски наместник на с.Делвино два пъти, при двама различни кметове на Благоевград- Костадин Паскалев и Атанас Камбитов, като вторият му мандат приключи миналата година. „Църквата бе открита, когато аз бях кмет на селото през 2000г. Реших, че е крайно време да се направи ревизия, за да се види как се харчат парите. Сезирах прокуратурата и НАП, а ако трява, и владиката ще сезирам“, категоричен беше бившият кметски наместник.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Въпреки дъжда, коледното настроение завладя Гоце Делчев

vesito

Стартира подписка за удостояването на бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова със званието „Почетен гражданин на Община Кюстендил“

vesito

Община Сандански подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.