За първи път състезание по ролкови ски в Банско

На 18 и 19 октомври се проведоха стартове за новоучредената купа по ски бягане с ролкови ски „Ел ТЕПЕ – Банско“, която стана част от спортния календар на Българската федерация по ски. Състезанието беше организирано от ски клуб „Ел Тепе“, с подкрепата на община Банско, Българска федерация ски, фирма „Юлен“ АД, Национален парк Пирин и СК „Банско“.
В надпреварата за купата участие взеха близо 100 състезатели от клубовете в цялата страна, а Банско беше представено от ски клубовете „Банско“ и „Ел Тепе“.
Организаторите бяха подготвили атрактивни маршрути в дисциплините – класически стил с изкачване от местност „Мотиката“ до Шилигарника и свободен стил на разнообразния терен на стадиона за бягане и биатлон на Бъндеришка поляна. Състезателите на клубовете на Банско се представиха блестящо, като равносметката е два златни медала за Мария Хинкова /„Банско“/, сребърен медал за Станимира Чучулайна /„Банско“/ в класическия стил, а Александра Чукур /„Ел Тепе“/ се окичи със сребърен и бронзов медал при девойките.
Костадин Чакъров /„Ел Тепе“/ спечели третото място при мъжете и бе награден с бронзов медал.
Два сребърни медала от надпреварата при момичетата младша възраст спечели Спасимира Шошова /„Ел Тепе“/, а Елина Коева /„Банско“/ се класира на пето място и в двете дисциплини. В старшата възраст при момичетата Йоана Хинкова /„Банско“/ се класира на четвърто място в свободния стил и седмо място в класическия.
В най-многобройната група при момчетата Нет Прат /„Ел Тепе“/ се окичи с бронзов медал в свободния стил. С класиране в топ 10 са и Димитър Михайлов /„Банско“/, Мирослав Кушлев /„Ел Тепе“/, Християн Неев /„Ел Тепе“/ и Спайк Прат /„Ел Тепе“/.
Наградите на победителите бяха връчени от Георги Главчев – общински съветник и спортен директор в „Юлен“ АД, Росен Баненски – директор на Дирекция „Национален парк Пирин“, Борис Колчагов – председател на ски клуб „Банско“ и доайените и големи имена в ски бягането – Нина Кадева-Кленовска, Христо Воденичаров, Христо Янчовичин и М
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и ски писта
Може да бъде изображение с 11 души
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 3 души, път и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души и ски писта
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Свързани новини

211 жители на община Гоце Делчев получават подкрепа и грижи в домашна среда

vesito

Наградиха пълните отличници на ВИПУСК 2023 в Петрич

vesito

Ученици мерят сили на футболен турнир в Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.