Групата на ДПС в ОбС – Благоевград с мощна подкрепа в борбата с коронавируса, даряват апарат за кръвна плазма
Вижте решенията на Консултативен съвет към Общински съвет Благоевград

Групата на ДПС в Общински съвет – Благоевград са готови да дарят апарат за кръвна плазма на Кръвния център в града в помощ на борбата с Ковид – 19. Това обяви новоизбраният председателна Консултативния съвет за борба с коронавируса към местния парламент в Благоевград д-р Павлин Янкулски.

Преди време групата на ДПС в Общински съвет – Благоевград дари на МБАЛ Благоевград апарат за PCR тестове, което помогна много на болничното заведение.

Както ИА“Региона“ писа днес се състоя първото заседание на новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград.

Комисията взе следните решения:
1.Пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.
(срока на затваряне е три седмици считано от понеделник /23.11.2020 година/; Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас.
2.Откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците);

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб.

Свързани новини

70-годишна благоевградчанка моли за помощ, нужни са и 1 300лв. за операция на очите

vesito

Тежка катастрофа край село Места: Пожарникари режат коли, за да извадят хората

vesito

Нова помощ за работниците, излезли в неплатен отпуск заради COVID -пандемията

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.