Благоевград ще бъде домакин на Панаир на науката и технологиите

На 12 октомври Благоевград ще бъде домакин на Панаир на науката и технологиите. Събитието ще се проведе в Младежки дом. От 10.00 часа до 18.00 часа ученици от 1 до 9 клас от цялата област ще имат възможност напълно безплатно да се включат в практико-приложни работилници и да се потопят в света на технологиите. Очакват Ви удивителни експерименти по природни науки и вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията.
Целта на инициативата е младите хора да бъдат вдъхновени да се развиват в сфери, които максимално се доближават до реалния работен процес в научни и технологични производства от България и света. Работилниците ще се провеждат по предварително обявен график и участието в тях е с предварително записване. Университет за деца и Община Благоевград канят всички желаещи да се присъединят към инициативата. Повече информация можете да видите тук:  https://uni4kids.bg/2024/10/01/science-fair-blagoevgrad/

Свързани новини

Изложба – базар на гоблени, изработени от младежи със специални потребности в Банско

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев влезе в новото ръководство на ПП-ДБ

vesito

Кметът Димитър Бръчков поздрави пълните отличници от випуск 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.