Изложба пейзажи „Русия през обектива“ откриха в Общинска художествена галерия – Дупница

След София, Пловдив,Бургас, Плевен и Стара Загора, днес, в Общинска художествена галерия гр. Дупница, бе открита изложбата „Русия през обектива“.
В 50 авторски снимки на изтъкнати руски фотографи, изложбата разказва приказка извън злободневието на нашето време и ни среща с един забравен свят, особено за младото поколение – светът на необятната руска природа с нейното многообразие, богатство и красота.
Организатори на изложбата, със съдействието на Община Дупница, са Национално движение „Русофили“ и Международното движение на русофилите. В нея те са подбрали най-характерните за духа и културата на Русия кадри – пейзажи, стари руски църкви и храмове, бита в автентични стари руски селища и грандиозността на съвременните руски градове.
Въпреки международните си ангажименти и натоварена програма, специално за откриването на изложбата, в Дупница пристигна Николай Малинов, председател на Международното движение на русофилите и почетен председател на Национално движение „Русофили“ в България.
„Фотосите са подбрани така, че да се видят и лицата, и архитектурата, и природата на Русия, защото малко се говори и малко се показва за Русия. За нея се говори с някаква митология, че Русия е само Москва и Санкт Петербург. В изложбата е представена частичка от най-големите ценности, заради които ние сме русофили – духовната съставляваща. С това, че Русия защитава традиционните ценности, за това, че се бори за многополюсен свят и за идеята за една социална и справедлива държава“, каза г-н Малинов.
Кметът на Община Дупница, г-н Първан Дангов, поздрави организаторите и благодари за прекрасната изложба, която дава възможност на повече хора да се срещнат с красотата на руската природа и да усетят душевността на руския народ.
Може да е творба на 5 души
Може да е творба на 1 човек
Може да е илюстрация

Свързани новини

Разлог ще приеме Световното студентско първенство по ориентиране

vesito

Важно съобщение за жителите на Сандански!

vesito

Кметът на Кюстендил връчи почетен плакет на дългогодишния директор на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“-д-р Александър Величков

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.