Времето днес, прогноза за неделя, 26 май

Днес ще има много слънчеви часове, предаде БНТ. Следобед над западната половина от страната ще има и купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът временно ще се усили и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

След обяд купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие над планините. На отделни места в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Повече облаци и валежи ще има утре над западните части от Балканите, а по-късно през деня и в отделни централни райони. Над останалата част от полуострова ще е предимно слънчево. Новата седмица ще започне със слънце и следобедни превалявания в североизточните райони и в планините в Западна България. През следващите дни обаче отново на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в сряда и четвъртък около и след обяд ще има и условия за локални интензивни явления и градушки.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за вторник, 14 май

vesito

Катастрофа между два камиона край Юндола, има пострадал

vesito

Собственици на празни жилища ще плащат за поддръжка на входа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.