Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ с вълнуващ финален щрих на 3-дневната празнична програма в Благоевград по повод 24 май

С изключително богата програма, изцяло на българска тематика, творците от Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ превърнаха площад „Македония“ в своеобразна сцена, която събра стотици почитатели на музикалното и танцовото изкуство в третия пореден ден от тържествената програма по повод 24 май.
Преплитайки фолклор, класика и романтика те поставиха вълнуващ финален щрих на дългия празничен уикенд, докосвайки публиката със своето творчество, пресъздаващо родния бит и култура.
Първата част на концерта бе изпълнена от солисти и оркестранти на Камерна опера, които бяха подбрали в репертоара си музикални творби от именити български композитори като Петко Стайнов, Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, Марин Големинов, Асен Карастоянов, Димитър Вълчев и д.р.
На сцената прозвучаха уникалните гласове на Венера Мелеки, Денис Бояджиев, оркестър с диригент маестро Красимир Топалов.
Обичаните певци и танцьори от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път затвърдиха славата си на посланици на родния фолклор.
Те влязоха в ролята на калушари и пресъздадоха ритуали, които според народните вярвания предпазват от зли духове и самодивски болести.
Публиката успя да се наслади на умело съчетание на музика и танц, минало и настояще, традиции и съвремие и във втората концертна част, която премина под надслов „Пролетно настроение“.
️Изпълненията на Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ се превърнаха в естествен и вълнуващ завършек на празничната програма, подготвена от Община Благоевград.
Предишните два дни на сцената своя отпечатък оставиха легендарната Силвия Кацарова, Биг Бенд – Благоевград, изключително талантливите Крис и Юли от група „Молец“, Бисера и Лидия и Музикално училище „Престо“.
Община Благоевград благодари на всички жители и гости на Благоевград, присъствали на тържествата!
Може да бъде изображение с един или повече хора, тълпа, Площад "Испания" и Бранденбургската порта
Може да бъде изображение с 8 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и танцуващи хора

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредна сесия заради удължаването на 5 % отстъпка за данъците на гражданите

vesito

Внимавайте, шофьори! Пускат новите мобилни камери на пътя

vesito

Община Благоевград с пилотен проект за разделно събиране на биоотпадъци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.