Времето днес, прогноза за неделя, 26 май

Днес ще има много слънчеви часове, предаде БНТ. Следобед над западната половина от страната ще има и купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът временно ще се усили и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

След обяд купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие над планините. На отделни места в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Повече облаци и валежи ще има утре над западните части от Балканите, а по-късно през деня и в отделни централни райони. Над останалата част от полуострова ще е предимно слънчево. Новата седмица ще започне със слънце и следобедни превалявания в североизточните райони и в планините в Западна България. През следващите дни обаче отново на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в сряда и четвъртък около и след обяд ще има и условия за локални интензивни явления и градушки.

Свързани новини

Холдинг от Чикаго влиза в Струмяни с мегапроект за Индустриален парк и ФЕЦ върху 744 дка

vesito

Студентите трябва да платят втория семестър, след това сумата ще бъде върната

vesito

Бой в изборната нощ, чупене на прозорци и епичен сблъсък с кметицата на Борован СНИМКИ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.