Жега и на „Дондуков 2“: Мълва от последните минути за ГЕРБ и ПП ще взриви държавата

След като Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев в понеделник, започна да тече срокът, в който тя трябва да върне на държавния глава папката или с имената на бъдещите министри, или празна. По закон срокът е една седмица, но групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС решиха, че ще дадат отговор в рамките на 24 часа. По неофициална информация на БНТ преговорите са прекъснати, което означава, че е по-вероятно България да бъде изправена пред нови избори.

Днес в 12 часа Мария Габриел трябваше да бъде готова или да представи кабинет, или да върне мандата на президента Радев. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водеха преговорите за съставяне на правителство в парламента.   Държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни, напомнят от прессекретариата на президентството.

Това най-вероятно ще се случи по-късно днес, като по непотвърдена информация срещата може би ще се състои в 15 часа. Очаква се малко преди това представители на двете формации да обявят официално докъде са стигнали преговорите и в крайна сметка каква папка ще предаде Мария Габриел на Радев – пълна с имена или празна. Припомняме, че преговорите между двете формации продължиха до късно снощи, а заявката е, че ще бъдат подновени тази сутрин. Въпреки разговорите, нито една от формациите не разкри дали има консенсус по основните въпроси, които разделяха двете коалиции. Опозицията, в лицето на БСП, ИТН и „Възраждане“, отново настояха за предсрочни избори./блиц.бг

Свързани новини

Гражданска позиция на експерта Д. Ирибозов! За черква на пазара трябва да се чуе гласа на жителите на община Благоевград! Трябва публично обсъждане!

vesito

Хеликоптер изчезна край село Гърмен

vesito

ВЪЗДУШНИТЕ ЛИНЕЙКИ ПОДРАНЯВАТ: Медицинските хеликоптери кацат у нас до месец

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.