Община Струмяни ще се включи в поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“

Община Струмяни ще се включи в поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе на 24.03.2024 г. от 20:30ч. до 21:30ч.!
Над един милиард души в света, сред които и българите се очаква да угасят осветлението си в рамките на 1 час, като част от световната инициатива “Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Тази година WWF призовава да създадем Най-важния Час на Земята.
Оставането за час на тъмно на 24 март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата, с цел опазване на природните ресурси, популяризиране на „зелени“ идеи и изразяване на съпричастност към проблемите на околната среда.
Тази инициатива за първи път се провежда през 2007г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си.
През 2015 г. „Часът на Земята“ вече е най-популярната световна инициатива и обхваща 25 времеви зони (стартирайки в 8.30 ч. вечерта, източноевропейско време), с участници от повече от 150 държави и над 7000 града, правителства и институции – обединени в общи послания и действия за защита на природата.
В България кампанията се провежда за първи път през 2009г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.
Община Струмяни призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 24 март 2024 г.

Свързани новини

Футболен клуб “Ураган” Горно Драглище отбеляза 50 години от своето създаване

vesito

Артистичност, талант и уникален синхрон изпълниха зала „Скаптопара” в Благоевград на международния турнир по художествена гимнастика “GoldenPirin Cup 2024”

vesito

Завърши коледния турнир по футбол на малки врати „Купата на Гоце Делчев“ 2023

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.