Община Струмяни ще се включи в поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“

Община Струмяни ще се включи в поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе на 24.03.2024 г. от 20:30ч. до 21:30ч.!
Над един милиард души в света, сред които и българите се очаква да угасят осветлението си в рамките на 1 час, като част от световната инициатива “Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Тази година WWF призовава да създадем Най-важния Час на Земята.
Оставането за час на тъмно на 24 март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата, с цел опазване на природните ресурси, популяризиране на „зелени“ идеи и изразяване на съпричастност към проблемите на околната среда.
Тази инициатива за първи път се провежда през 2007г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си.
През 2015 г. „Часът на Земята“ вече е най-популярната световна инициатива и обхваща 25 времеви зони (стартирайки в 8.30 ч. вечерта, източноевропейско време), с участници от повече от 150 държави и над 7000 града, правителства и институции – обединени в общи послания и действия за защита на природата.
В България кампанията се провежда за първи път през 2009г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.
Община Струмяни призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 24 март 2024 г.

Свързани новини

Победа за Николая Събева от Банско на DIAMOND CUP MALTA 2024

vesito

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов връчи награда „Атлет на България за младежи“

vesito

Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.