Важно за шофьорите! Тече полицейска акция в цяла България

Междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

13 104 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 16 125 водачи и пътници. Съставени са 3077 фиша и 748 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, а седмина са отказали да бъдат тествани.

Снимката е илюстративна

Свързани новини

ЕРМ ЗАПАД ЗНАЧИТЕЛНО УВЕЛИЧИ ПРОВЕРКИТЕ ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ
Кражбите на ток през 2022 г. са повече от потреблението на град като Перник за два месеца

vesito

В тунел „Железница“: Какво е ограничението на скоростта, какви са глобите и какви нарушения се правят?

vesito

ДАНС: Районен прокурор от София прави чадър на търговци на фалшиви цигари срещу 6 бона месечно!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.