„Променяме се с климата”. Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа

Първата регионална въвеждаща среща по образователен проект „Променяме се с климата“ ще се проведе този понеделник от 13.00 часа в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Белица .

Образователни и екологични експерти ще говорят за регионалните климатични и екологични предизвикателства. На тази първа среща ще присъстват и представители на Общинска администрация, гр. Белица, НЧ „Г.Тодоров-1885“, представител на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, служители на ДГС – Белица, директори на училища в общината.

Проект „Променяме се с климата“ се изпълнява по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и съфинансирана от българската държава.

Партньори по проекта са училища от България, неправителствени организации от България и Норвегия.

Главната цел на проекта „Променяме се с климата“ е да бъде организирана мащабна кампания за повишаване на осведомеността и компетенциите на българската общественост по отношение на влиянието на климатичните промени върху човешкото здраве, околната среда и социалния и икономически живот на съвременното общество, както и конкретните мерки по смекчаване, адаптация и устойчивост спрямо промените в климата, които трябва да се предприемат.

Свързани новини

Да запазим Банско чист

vesito

За обира на инкасо автомобил в Благоевград: Намериха изоставена опожарена кола!

vesito

С редица тържествени мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 146 години от Освобождението на България.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.