„Променяме се с климата”. Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа

Първата регионална въвеждаща среща по образователен проект „Променяме се с климата“ ще се проведе този понеделник от 13.00 часа в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Белица .

Образователни и екологични експерти ще говорят за регионалните климатични и екологични предизвикателства. На тази първа среща ще присъстват и представители на Общинска администрация, гр. Белица, НЧ „Г.Тодоров-1885“, представител на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, служители на ДГС – Белица, директори на училища в общината.

Проект „Променяме се с климата“ се изпълнява по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и съфинансирана от българската държава.

Партньори по проекта са училища от България, неправителствени организации от България и Норвегия.

Главната цел на проекта „Променяме се с климата“ е да бъде организирана мащабна кампания за повишаване на осведомеността и компетенциите на българската общественост по отношение на влиянието на климатичните промени върху човешкото здраве, околната среда и социалния и икономически живот на съвременното общество, както и конкретните мерки по смекчаване, адаптация и устойчивост спрямо промените в климата, които трябва да се предприемат.

Свързани новини

Община Сандански спечели проекта за изграждане на Младежки център

vesito

Затварят за преминаване пътя от м. Влашка чешма до с. Влахи

vesito

Прерязаха лентата на обновената улица “Десета” в село Баня.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.