Най-известната възпитаничка на Дома за сираци в Благоевград – осиновената в САЩ Минка Дорер, загуби биологичния си баща седмици след като го откри

Само няколко седмици след като откри биологичния си баща, осиновената в САЩ бивша възпитаничка на дома в санданското с. Петрово и сиропиталището в Благоевград Минка Дорер го загуби. „Почивай в мир, татко“, написа младата жена под снимка, която направи с татко си в края на есента миналата година, когато предприе проучвателно пътуване до България с единствената задача да се запознае с биологичното си семейство. Откри го чрез адвокати в Димитровград, установи, че баща й е българин, а майка й – ромка, намери много братовчеди и сестри и се върна в САЩ при новото си семейство. Идването й в България обаче явно дълбоко я е потресло, защото Минка, която иначе е свръхактивна в социалните мрежи, категорично отказва да разкаже какво е преживяла.

След като бе осиновена на 6 г. от дома в Благоевград, Минка стана част от семейството на професора по биология Дък Дорер и съпругата му Мери-Ан, която е учителка по испански. Преди няколко години тя се върна в Благоевград по линия на обменна програма на Американския университет и отиде в ромската махала, за да учи децата на английски език. Тогава Минка сподели пред „Струма” и голямата си мечта – като порасне, да се върне в Благоевград като директор на Дом за сираци, където персоналът ще обича питомците като свои собствени деца, и да осинови поне 2 местни сирачета. Междувременно домът бе закрит от държавата, а Минка завърши в САЩ колеж и не пропуска да благодари на осиновителите си за живота, който са й осигурили, и който би бил нещо съвсем различно от този, който я очакваше като сирак, расъл в дом.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Времето днес, прогноза за неделя, 10 декември

vesito

Община Петрич изпълнява проект, който ще помогне за развитието на античен град Хераклея Синтика като туристическа дестинация

vesito

Откриха за втора поредна година Лятната академия за деца в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.