Най-известната възпитаничка на Дома за сираци в Благоевград – осиновената в САЩ Минка Дорер, загуби биологичния си баща седмици след като го откри

Само няколко седмици след като откри биологичния си баща, осиновената в САЩ бивша възпитаничка на дома в санданското с. Петрово и сиропиталището в Благоевград Минка Дорер го загуби. „Почивай в мир, татко“, написа младата жена под снимка, която направи с татко си в края на есента миналата година, когато предприе проучвателно пътуване до България с единствената задача да се запознае с биологичното си семейство. Откри го чрез адвокати в Димитровград, установи, че баща й е българин, а майка й – ромка, намери много братовчеди и сестри и се върна в САЩ при новото си семейство. Идването й в България обаче явно дълбоко я е потресло, защото Минка, която иначе е свръхактивна в социалните мрежи, категорично отказва да разкаже какво е преживяла.

След като бе осиновена на 6 г. от дома в Благоевград, Минка стана част от семейството на професора по биология Дък Дорер и съпругата му Мери-Ан, която е учителка по испански. Преди няколко години тя се върна в Благоевград по линия на обменна програма на Американския университет и отиде в ромската махала, за да учи децата на английски език. Тогава Минка сподели пред „Струма” и голямата си мечта – като порасне, да се върне в Благоевград като директор на Дом за сираци, където персоналът ще обича питомците като свои собствени деца, и да осинови поне 2 местни сирачета. Междувременно домът бе закрит от държавата, а Минка завърши в САЩ колеж и не пропуска да благодари на осиновителите си за живота, който са й осигурили, и който би бил нещо съвсем различно от този, който я очакваше като сирак, расъл в дом.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Община Разлог и ОПУ -Благоевград реализират важен етап от проекта си за организация на движението в урбанизираната територия на село Баня

vesito

Прецедент в община Благоевград! Пропадат редица търгове по вина на кмета! Коледните „кочинки“ под въпрос?

vesito

Вадим по-бързо решение на ТЕЛК

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.