Групата на ДПС в ОбС – Благоевград с мощна подкрепа в борбата с коронавируса, даряват апарат за кръвна плазма
Вижте решенията на Консултативен съвет към Общински съвет Благоевград

Групата на ДПС в Общински съвет – Благоевград са готови да дарят апарат за кръвна плазма на Кръвния център в града в помощ на борбата с Ковид – 19. Това обяви новоизбраният председателна Консултативния съвет за борба с коронавируса към местния парламент в Благоевград д-р Павлин Янкулски.

Преди време групата на ДПС в Общински съвет – Благоевград дари на МБАЛ Благоевград апарат за PCR тестове, което помогна много на болничното заведение.

Както ИА“Региона“ писа днес се състоя първото заседание на новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград.

Комисията взе следните решения:
1.Пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.
(срока на затваряне е три седмици считано от понеделник /23.11.2020 година/; Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас.
2.Откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците);

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб.

Свързани новини

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг от Община Благоевград

vesito

Младеж загина заради опасно селфи

vesito

Стартира приемният ден за граждани при кмета на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.