/Видео/ Факти и аргументи на председателя на Консултативния съвет д-р Павлин Янкулски срещу популизма на началника на Кризисния щаб Румен Томов
Съветникът д-р Павлин Янкулски призова за строги и бързи мерки Румен Томов

Съветникът д-р Павлин Янкулски стана председател на COVID комисията към ОбС-Благоевград и веднага влезе в действие в помощ на гражданите на Благоевград.

Той обвини кмета Румен Томов в нагнетяване на напрежението и подчерта, че създаденият от тях комитет е само в помощ на общинския щаб, но не може да взима решения.

Влошава се епидемичната обстановка, цяло лято Благоевград е на първо място по установени заразоносители, виждаме какъв е натискът върху системата. Дали ще се реши да има тотално затваряне или по-диференцирани мерки, това е въпрос от компетенцията на щаба. Ние искаме да сме в полза на гражданите„, заяви д-р Янкулски.

Той подчерта, че Томов отново подвежда гражданите на Благоевград.

Във всички общини има включени представители на общинския съвет в Кризисния щаб, само в община Благоевград няма включени представители. Ние сме сред хората, ние чуваме какво казват, ние чуваме проблемите на хората и притесненията“, коментира д-р Янкулски.

Той обясни,че Консултативния съвет може да направи само предложение, а пък Кризисния щаб може да реши.

Всъщност с действията си кметът само нагнетява наново напрежение и искам да попитам: Какъв е този Кризисен щаб, който очаквахме да се събере днес в петък, очаквахме да покани някой представител от нашия Консултативен съвет? А ние ще правим събрание на Щаба чак в сряда! Това е една седмица, какъв Кризисен щаб е това?“, пита д-р Янкулски.

Той обясни, че мотивите, за да се предложи тази мярка са, че се влошава епидемичната обстановка.

Цяло лято Благоевград е на първо място по установени заразоносители и ние в момента пак сме на първо място. Виждам какъв е натиска върху системата, сега дали ще има тотално затваряне или ще се реши с по- диференцирани мерки, това е въпрос от компетенцията на Щаба“, добави още д-р Янкулски.

Свързани новини

Днес приключва предизборната кампания за вота в неделя

vesito

С над 120 км/ч: Шофьор кара в насрещното по АМ „Струма“

vesito

Путин е подарил на Ким Чен Ун автомобил руско производство

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.