Лекар на първа линия! Д-р Елина Смилкова – човек с голямо сърце, неуморно лекува болните от коронавирус и се бори за живота им

Всеотдаен лекар, човек с голямо сърце – така определят пациентите д-р Елина Смилкова. Тя е пулмолог и работи на първа линия във Вътрешно отделение на МБАЛ „Пулс“ -Благоевград от самото начало на избухването на заразата. Лекува болните от коронавирус и се бори за живота им. За миг не се поддава на страха и колебанието, а работи със сърце и всеотдайност.

Д-р Елина Смилкова е любезна и лъчезарна и изцяло отдадена на своята работа ката пулмолог. Отдавна е изградила име на перфекционист, чиито диагнози не подлежат на съмнение.

И всичко това не е случайно, животът и преминава в среда на медици.Тя е дъщеря на известния специалист по пневмофтизиатрия д-р Атанас Смилков. Съпругът и д-р Георги Георгиев е управител на Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ в Благоевград.Той полага огромни усилия да подсигури съвременна апаратура в болничното заведение, влага душа и сърце при непрестанните грижи за пациентите си.

Д-р Елина Смилкова следи новостите в медицината и често участва в различни кампании. Преди време се включи в кампанията за безплатни скринингови прегледи на активни, пасивни и пушачи на бездимни електронни цигари. Прегледите тя извършваха в двора на МБАЛ „Пулс“ в областния център. Мотото на кампанията беше „Спри сега, за по-добро здраве утре“.

Д-р Смилкова често припомня, че хронична обструктивна белодробна болест е болестта на пушачите, която е третата причина за смърт в световен мащаб. По статистика в България около 500 000 човека страдат от това заболяване, но само 75 000 провеждат лечение, защото са диагностицирани. Поради тази причина профилактичните прегледи са изключително важни с цел ранна диагностика и своевременно лечение.

Свързани новини

Гражданска позиция на експерта Д. Ирибозов! За черква на пазара трябва да се чуе гласа на жителите на община Благоевград! Трябва публично обсъждане!

vesito

Собственикът на опожарените житни ниви край Разлог Ив. Стойчев: Пожарът е умишлен

vesito

Първа копка по проект за водоснабдяване на село Катрище, община Кюстендил

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.