Лекар на първа линия! Д-р Елина Смилкова – човек с голямо сърце, неуморно лекува болните от коронавирус и се бори за живота им

Всеотдаен лекар, човек с голямо сърце – така определят пациентите д-р Елина Смилкова. Тя е пулмолог и работи на първа линия във Вътрешно отделение на МБАЛ „Пулс“ -Благоевград от самото начало на избухването на заразата. Лекува болните от коронавирус и се бори за живота им. За миг не се поддава на страха и колебанието, а работи със сърце и всеотдайност.

Д-р Елина Смилкова е любезна и лъчезарна и изцяло отдадена на своята работа ката пулмолог. Отдавна е изградила име на перфекционист, чиито диагнози не подлежат на съмнение.

И всичко това не е случайно, животът и преминава в среда на медици.Тя е дъщеря на известния специалист по пневмофтизиатрия д-р Атанас Смилков. Съпругът и д-р Георги Георгиев е управител на Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ в Благоевград.Той полага огромни усилия да подсигури съвременна апаратура в болничното заведение, влага душа и сърце при непрестанните грижи за пациентите си.

Д-р Елина Смилкова следи новостите в медицината и често участва в различни кампании. Преди време се включи в кампанията за безплатни скринингови прегледи на активни, пасивни и пушачи на бездимни електронни цигари. Прегледите тя извършваха в двора на МБАЛ „Пулс“ в областния център. Мотото на кампанията беше „Спри сега, за по-добро здраве утре“.

Д-р Смилкова често припомня, че хронична обструктивна белодробна болест е болестта на пушачите, която е третата причина за смърт в световен мащаб. По статистика в България около 500 000 човека страдат от това заболяване, но само 75 000 провеждат лечение, защото са диагностицирани. Поради тази причина профилактичните прегледи са изключително важни с цел ранна диагностика и своевременно лечение.

Свързани новини

Нова наредба ще регламентира приема в детските заведения в Благоевград

vesito

Община Петрич ще отбележи 138 години от Съединението на България

vesito

Правителството отпусна 300 000 лева на община Благоевград за ремонт на храм „Въведение Богородично“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.