Масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят. Причината е, че не успяват да покрият изискванията на Регионалната здравна инспекция за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация. Освен това през последните седмици са намалели и оборотите им.
От 9 обекта в Благоевград Димитър Бакалов вече е затворил осем от тях. Преди извънредната ситуация е имал персонал от 30 души, в момента вече е съкратил над 20.
„Агенция по храните имат едни изисквания, на щаба са други изискванията. Те двете институции не са свързани една с друга, нямат покритие върху нещата и от там се получава разминаване на нещата, което не помага на хората изобщо“, заяви пред БНТ Бакалов.
Производителят казва, че взима всички необходими мерки за безопасността както на служителите си, така и на клиентите. А промяна в цените на доставките няма, затова не се очаква и промяна в цените на закуските и хляба.
„Всичко се продава на гише. Жената, която работи вътре, няма допир с жената, която работи отвън. Има отделно помещение, където никой не се допира до изпечените закуски. При този начин на работа ние не виждаме, какъв ще е проблемът“, добави той.
Производителят не е сигурен, че след като отмине кризата, ще успее да отвори отново всичките си търговски обекти.