Андон Тодоров свиква парламентаристите в Благоевград на редовно заседание

Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров свиква редовна сесия на Общински съвет, която ще се проведе на 14.04.2020 г. /вторник/ от 10.30 часа в зала „Пейо Яворов“ Благоевград. В дневния ред са заложени 15 точки.
Ще бъде предложено, заседанието да се проведе при закрити врати за граждани, предвид усложнената епидемиологична обстановка и предписанията на здравните органи.

На заседанието ще се разисква предложение относно  приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2020 година.

Съветниците ще гласуват и приемане на План за действие на Община Благоевград за интегриране на ромите (2020-2022), както и приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Благоевград за 2021 година.

В дневния ред е заложено предложение относно изпълнение на мерките, заложени в “Актуализация на общинската програма за качеството на атмосферния въздух за достигане на установените норми на ФПЧ10 и ПАВ на територията на Община Благоевград с период на действие 2019-2023 година”.

Местните парлавентаристи ще разглеждат предложение относно определяне размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба и средствата за работна заплата.

Заложено е и предложение относно приемане на годишен финансов отчет и баланс за 2019 година на общинско търговско дружество „БЛАГОЕВГРАД ФЕСТ“ ЕООД, както и предложение относно освобождаване от заплащане на наемни вноски и концесионни плащания на наемателите и концесионерите на общински имоти и търговски обекти във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в страната, свързано с разпространението на COVID – 19.

Свързани новини

Ученичка от Гоце Делчев представи своя самостоятелна изложба „През релсите на живота“

vesito

Днес започва дезакаризация на зелените площи в Благоевград

vesito

„Да изчистим България заедно“ – събрани тонове отпадъци в община Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.