Общинското ръководство на Банско се среща с посланика на България в Испания и Андора

ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА БЪЛГАРИЯ В ИСПАНИЯ И АНДОРА
Кметът на община Банско Стойчо Баненски, председателят на Общинския съвет Димитър Русков, зам.- кметът Сашка Въчкова и секретарят на Общинската администрация Иван Докторов проведоха неофициална среща с Н.Пр. Алексей Андреев, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания и Княжество Андора.
На срещата бяха дискутирани въпроси за сътрудничеството на Община Банско с общини от Княжество Андора, които развиват туризъм и домакинстват на световни и европейски състезания в зимните спортове.
С посредничеството на посланик Алексей Андреев, преди две години бяха установени приятелски отношения с общините Ла Масана и Канийо, а ръководството на Община Банско участва в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора, чиято основна тема беше възстановяването на туризма и новите тенденции в развитието му. В съпътстващата програма, делегацията от Банско се срещна с министъра на туризма Жорди Торес Фалко и специалисти от андорското правителство, които запознаха гостите си с цялостната концепция за развитие на Андора като целогодишна туристическа дестинация.
Разговорите на посланик Андреев с ръководството на Община Банско бяха с акценти върху продължаване на доброто сътрудничество с Княжество Андора за развитието на зимен и планински туризъм и разширяване на спортно-туристическа дейност на територията на общината със състезания по маунтин байк и спортно колоездене.

Свързани новини

Бум на недействителните бюлетини и в Благоевградско

vesito

Община Благоевград извършва проверка по сигнал за умъртвени животни в зоопарка

vesito

Вандалска проява в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.