Шумните звуци на кукерски чанове и звънци огласиха центъра на Кюстендил

Шумните звуци на кукерски чанове и звънци огласиха центъра на Кюстендил. Стотици джамалджии гонят злите духове и наричат за здраве.
Над 300 кукери от джамалджиските групи от селата Пиперков Чифлик, Слокощица, Ябълково, Жабокрът и Гирчевци дефилираха в центъра на Кюстендил. Със звън на чанове джамалджийските групи от Община Кюстендил направиха карнавално шествие, което тръгна от Общински драматичен театър – Кюстендил и продължи по централната градска алея към площад „Велбъжд“. Кметът инж. Огнян Атанасов и зам.- кметът Кристиян Иванчов поведоха обединените кукерски групи от Община Кюстендил.
Кулминация на шествието бе извилото се дълго и цветно Кюстендилско селско хоро, събрало цялата сила и енергия на джамалите и жителите на Кюстендил в танца – в дълго, красиво и пъстро хоро.

 

Свързани новини

Обучение чрез работа: Страхотният пример на едно училище в Гоце Делчев

vesito

Пак сме сред първите! 26 новозаразени с COVID-19 в Благоевградска област

vesito

Кампания „Коледна елха“ в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.