Кулинарната демонстрация на Иван Звездев събра стотици на Празника на младото вино в Сандански!

Празникът на виното днес започна от ранни зори!
Хубавото червено вино бе допълнено с вкусно местно ястие, приготвено на пл. „България“ от любимия кулинар и телевизионен водещ – Иван Звездев!
Традиционната рецепта, включваща месо, зеленчуци и ароматни подправки, бе приготвена на живо и с чаша червено вино бе предоставена на стотиците жители и гости, които се насладиха на празника.
В XXIX-то издание на Конкурса за младо червено вино, който традиционно организира община Сандански, се включиха 30 участника, които са произвели добри, аромантни и силни вина от региона. Журито оцени винената реколта като много качествена и определи тазгодишния победител и Цар на виното за втора поредна година – Костадин Башов, който бе награден от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов.
Второ място спечели Атанас Кочев, а трето – Емил Терзийски.
Където има вкусна храна и хубаво червено вино, там има и хубава българска музика. Участието на Женските фолклорни групи към Народно читалище „Отец Паисий-1919“ – „Стримона“, „Здраве“ и „Детелина“ и Мъжката фолклорна група при Ансамбъл за Народни Песни и Танци „Никола Вапцаров“ , гр. Сандански създадоха истинско настроение и направиха празника незабравим.

Свързани новини

Ексклузивно ВИДЕО от бруталния грабеж в Благоевград!

vesito

И тази година магията на фестивала „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“ завладя Сандански!

vesito

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.