Хиляди се стекоха на Бъндеришка поляна за началото на ски сезона 2023/2024 г.

С атрактивно спускане по писта „Томба“, днес беше даден старт на новия ски сезон. Първи по пресния сняг се пуснаха олимпийските и световни шампиони Дебора Компаньони и Марк Жирардели, заедно с децата от ски клубовете „Банско“ и „Юлен“.
Банско с нетърпение очаква всеки зимен сезон и започва подготовката за него месеци преди това, заяви на пресконференцията за откриване на Ски сезон 2023-2024 кметът Стойчо Баненски. Кметът на Банско, министърът на туризма Зарица Динкова, ски-легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели, и маркетинг-директорът на „Юлен“ АД Иван Обрейков обявиха началото на новия зимен туристически сезон.
Посрещаме новия сезон с подобрена инфраструктура – извършена беше рехабилитация и основен ремонт на пътя от гр.Банско до х. Вихрен, ремонтирани и обновени са уличната мрежа и осветление, обособени са нови паркоместа, каза кметът. Той сподели оптимистичните очаквания на туристическия бранш и общинското ръководство за запазване доброто ниво от предходния зимен сезон и дори за лек ръст, независимо от обективните пречки. Общината и институциите, които имат отношение към реда, сигурността и спокойствието на гражданите и гостите на Банско, ще работят координирано, съобщи още кметът Баненски. И през тази зима в Банско ще има подсилени патрули, в които ще бъдат включени полицаи от Румъния и Гърция.
Кметът на Банско обяви и намеренията за нова стратегия за развитие на региона, според която общините Банско, Разлог, Белица и Якоруда ще обединят усилията си за разработване потенциала на Разложка котловина. Потвърждение за това намерение е присъствието на кметовете на съседните общини на откриването на ски сезона не като гости, а като съмишленици.
Всеки старт от календара на ФИС е огромен комплимент за Банско като организатор на състезания от най-висок ранг и е добра възможност за реклама по целия свят. Подготовката за Световна купа има специфични изисквания, които ще изпълним съвместно с Българска федерация по ски и концесионера на Ски зоната „Юлен“АД, каза кметът Баненски, като благодари за доброто сътрудничество.

Свързани новини

Сандански посрещна над 300 участника от цяла България на Зонален преглед на спортните клубове

vesito

Дезинфекция на водата на четири села в община Белица

vesito

Пожарникари хванаха змия в социален дом в Дупница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.