Състезателят по кикбокс Костадин Кържалийски отново е „Спортист на годината“ в Гоце Делчев

На церемонията2023 г. тържествено бяха наградени най-добрите спортисти, отбори и треньори в община Гоце Делчев.  Церемонията се проведе в спортна зала „Неврокоп Арена“.

В категория „Спортист на годината“ 2023 на първо място е Костадин Кърджалийски. Състезателят по кикбокс от „СК „Кайтен“-Гоце Делчев спечели приза за четвърта поредна година. Кърджалийски  е носител на републикански титли от кикбокс в трите рингови стила и на титлата Pro Fight.  Спечели републиканското първенство по кикбокс и стана вицешампион при дебютното си участие в тежка категория. За първа година той бе част от националния отбор по кикбокс и успя да стигне до пето място на Световната купа и на Световното първенство.

Кметът Владимир Москов връчи титлата СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА на Костадин Кърджалийски сн. Гери Войнова

На второ място се класира Георги Хаджиевсъстезател по карате от клуб по киокушин карате „Ронин“. Той е седемкратен шампион на България, през миналата годинабългарският химн звуча в Унгария, след като той стана европейски шампион на състезанието по киокушинкай за мъже до 21 години в категория до 80 кг

На трето място в категорията е Борислав Василев. Състезателят по кикбокс от СК „Кайтен“ – Гоце Делчев стана републикански шампион в стил локкик в началото на миналата година.

За „Състезание на годината“ бе избран Международният турнир по борба за Купа „Неврокоп“. В спортното събитие участваха 250 състезатели от 8 държави. На второ място се класира Международният турнир по хандбал „Атанас Карабельов“. На трето място в категорията  „Състезание на годината“ е „Хард Ендуро Корница Нокаут“.

Победител в категория „Отбор на годината до 18 години“ е клуб по киокушин карате „Ронин“ с председател Стоян Златев. Каратеките донесоха златен, сребърен и бронзов медал от Европейското първенство по карате през миналата година, както и първите места в Държавното първенство

На второ място е Хандбален клуб „Пирин – 64“ , град Гоце Делчев, чийто отбор до 16 години се класира на първо място на Зонално първенство „Витоша“.

На трето място е клуб „Джудо Неврокоп“. Воденият от Иван Разменов отбор спечели 46 медала от международни състезания и републикански първенства, а децата, родени през 2009/2010 година, се класираха на седмо място в Държавното отборно първенство на България.

За „Отбор на годината“ за 2023 бе избран мъжкият отбор на Хандбален клуб „Пирин – 64“,  град Гоце Делчев. През годината той изигра 87 мача, от които 63 победи и се класира на 4-то място в Купата на България.

„Треньор на годината“ е Бисер Таиров – треньор на Клуба по борба „Пирин 2021“ – Гоце Делчев. През миналата година неговите състезатели спечелиха 47 медала. Второто място в категорията зае треньорът на Карате клуб „Ронин“ – Стоян Златев. На трето място е треньорът на Баскетболен клуб „Пирин“ Илия Павлов.

В категория „Спортист на годината до 18 години – юноши“ победител е 10-годишният Никола Мутафчиев от Спортен клуб по мотокрос „Панчо рейсинг тийм“. Той е двукратен републикански шампион по мотокрос. През годината е участвал в 20 състезания в цялата страна, става трети в кръга от Източноевропейския шампионат  в Сърбия, а в Отборната купа на балканските нации е на първо място в своя клас. Той взе участие и в Световното първенство за деца с националния отбор на България.

Второто място в категорията зае Мартин Георгиев  от Карате клуб „Ронин“. Той  спечели второ място на Националния шампионат в категория до 60 килограма и стана вицеевропейски шампион в категория Кадети до 60 кг на Европейското първенство в Унгария. На трето място е Енесмустафа Хаджи от Карате клуб „Ронин“. Той е бронзов медалист от Европейското първенство по карате“, а в категория до 70 килограма. /в. Хроника

Свързани новини

С традиционен събор “Празникът на моето село” Долно Драглище отбеляза 120 години от Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Звездна вечер за учителите на община Разлог

vesito

Кметът Владимир Москов се срещна с журналистът Тома Томов и проф. Иво Христов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.