Ученици от елитна гимназия съблякоха чисто голо момче със специални потребности, пуснаха клип в нета

Клип, на който е заснето унижение и гавра срещу дете със специални потребности предизвика възмущение в социалните мрежи, предава Нова телевизия.

Посегателството се случва на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен тийнейджър, а извършителите са негови съученици. Докато единият публично унижава момчето като го съблича голо, негов приятел снима видео, което качва в интернет. Кметът на града Душо Гавазов е обявил, че ще задейства специални мерки за контрол и сигурност в учебното заведение. „Случаят е от 5 март, като на 7-и здравният медиатор уведомява директора на училището и той пристъпва към незабавни действия. Родителите на единия насилник отказаха да се явят в Координационния съвет за противодействие на тормоза в училище”, обясни пред Душо Гавазов. Образователният министър Галин Цоков е разпоредил проверка по случая, ще се окаже психологическа помощ на детето.

 

Свързани новини

Ето какво ще бъде времето днес

vesito

Андон Тодоров организира Кръгла маса за възможностите за сътрудничество между Благоевград и Гърция

vesito

Времето днес, прогноза за понеделник, 19 февруари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.