Ученици и учители почетоха 152 години от рождението на патрона на училището си- Гоце Делчев

Ученици и учители от ПГТЛП почетоха 152 години от рождението на патрона на училището – Гоце Делчев, зам.-кметът Боряна Шалявска се включи в честванията
Възпитаници и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград склонихa глава пред паметта на Гоце Делчев по повод 152 години от рождението на революционера, който е и патрон на училището.
Те отдадоха почит пред паметника на националния герой. Цветя положиха Боряна Шалявска, заместник-кмет по образование, бизнес развитие, социална политика и здравеопазване в Община Благоевград, Христо Ангелов, зам.-областен управител, Ивайло Златанов, началник на РУО, Димитрина Иванова, директор на училището.
Ученици от гимназията припомниха славни моменти от живота и делото на идеолога и водач на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.
Програмата по повод годишнината бе организирана от ПГТЛП „Гоце Делчев“, която е един от лидерите в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България.
Георги Николов Делчев е роден на 4 февруари (23 януари по стар стил) 1872 година в Кукуш. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети и е един от най-значимите български революционери в историята на България.

Свързани новини

Поставиха осветление на участък при ул. „Трети март“ в Благоевград

vesito

/Видео/ Благоевград празнува днес! Със слово Андон Тодоров призова за обединение, заедно да работим за развитието, просперитета и свободния дух на града

vesito

Балкански театрален фестивал – Благоевград 2023 с впечатляваща програма и конкурс за млади режисьори

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.