Талантливите певици Ивана и Ивона Малчови изпращат годината с множество призови места

Талантливите певици Ивана и Ивона Малчови изпращат годината с множество призови места. През всеки от последните три месеца те побеждаваха в конкурси и фестивали и прибавиха в колекцията си ценни отличия.
В началото на м.октомври, на ХVIII Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, на сестри Малчови безапелационно бе отредено първото място.
На XII Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ момичетата не само спечелиха златен медал, но и едногодишна стипендия на Министерството на културата по Наредба за закрила на деца с изявени дарби на кандидати по народно пеене.
Декемврийската си победа Ивана и Ивона спечелиха на родна сцена – на провелия се в Банско 39-ти Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“.
Сестри Малчови ще радват с песните си банскалии и гостите на града на празниците, организирани от НЧ“Никола Вапцаров“.

Свързани новини

“Изи Кредит” подкрепя традициите на фестивала “Сурва” 2024

vesito

Николай Шушков: Приел съм за свой дълг да работя за по-добрата мобилност и социализация на хората с нарушено зрение в Благоевград

vesito

Андон Тодоров: Незабавно започвам изграждането на изцяло покрит футболен терен за децата в Благоевград! Това ще позволи провеждането на национални и международни футболни турнири. Баскетбола, волейбола и хандбала са също приоритет за мен!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.