Д-р Веселка Мончева от РЗИ – Благоевград с добри новини за заразата в областта

Запазва се тенденцията за намаляване на новорегистрираните случаи с COVID-19 в областта – каза за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Благоевград, която уточни, че заболелите през изминалата седмица са 697, което е със 130 броя по-малко в сравнение с предходния седемдневен период. 39 са хоспитализираните, около 660 са оставени на домашно лечение или под наблюдение. Намалява и броят на заболелите през седмицата медици.

„Направления за PCR тестове вече се издават от общопрактикуващите лекари и като цяло в това отношение работата в РЗИ чувствително се облекчи. Ние даваме направления най-вече на контактни лица, поради това пред инспекцията вече няма опашки“ – допълни д-р Мончева, която припомни, че карантината за излекуваните лица е 14 дни, а за контактните – 10.

„Добре е по време на наближаващите хубави празници да сме вкъщи, в тесен семеен кръг, за да можем в началото на следващата година да си отдъхнем.“ – препоръча д-р Мончева, която подчерта, че в последно време е оптимист по отношение на епидемичната обстановка в областта. „Виждам светлина в тунела. Защото тенденцията за намаляване на новорегистрираните случаи се увеличава с всяка изминала седмица.Това се дължи както на засилените мерки, така и на по-голямата лична отговорност на хората“.

Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

Ива Георгиева и София Ана Медлок са сред най-добрите в България по английски език

vesito

Възможно нарушено водоподаване за село Буково, общ. Гоце Делчев

vesito

Николай Манолчев от партия ГЕРБ е новоизбраният кмет на петричкото село Струмешница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.