С редица инициативи в Сандански бе отбелязан Международния ден на хората с редки болести

„Сподели своите цветове“ е международното мото тази година. Инициативите за отбелязване на Международния ден на хората с редки болести в Сандански бяха организирани от сърцатите представители на Националния алианс за хората с редски болести в Сандански и с подкрепата на община Сандански.
Със съпричастност и подкрепа бе поставена пейка с послание в района на Спортна зала, Сандански, бяха оставени и информационни материали в част от градските и извънградски автобуси, както и на пл. „България“. В инициативата се включиха и децата от ДГ „Дора Габе“, които споделиха своите цветове в подкрепа на хората с редки болести.
Инициативите продължиха с молебен за здраве и балони на надеждата.
В знак на подкрепа, община Сандански ще освети тази вечер, между 19:00 ч. и 20:00 ч. фасадата на сградата на Дома на културата в цветовете на Деня на хората с редки болести.
Може да бъде изображение с 10 души, тълпа и текстово съобщение

Свързани новини

Започна фестивалът „Арт будилник“ в Петрич

vesito

Започна Международният турнир по футбол за деца и юноши „Пирин къп“ 2024

vesito

27-г. кандидат за пожарникар се хвърля пред коли в Благоевград, настанен е за лечение в психиатрия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.