С празничен концерт Баня отбеляза „Празникът на моето село“

По традиция, в първата събота на месец юли банялии от всички краища на страната се събират в родното си село, за да отбележат “Празникът на моето село”.
Тазгодишният традиционен събор започна със стихове на Елена Наумова (Катошева) за китното разложко селце, „Песен за Баня“ и приветствени слова на кмета на село Баня г-жа Магда Първанова и кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов.
В празничната програма участие взеха всички състави към Народно читалище “Просвета-1908” (село Баня), певиците Памела Папева, Алекс Бучкова, Николета Загорчина и специалният гост-изпълнител Соня Ковачка, които отправиха своя пъстър, музикално-танцов поздрав към всички гости на “Празникът на моето село”.
Събитието бе уважено от председателя на Общински съвет-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.-кметовете на Община Разлог г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Фарфарова, кметове по населени места, общински съветници, жители и гости на село Баня.
Празничния концерт може да гледате на следния линк https://www.youtube.com/live/8O03LlByPgA?feature=share

Свързани новини

Професионалната гимназия по механоелектротехника в Петрич откри кабинет за подготовка, оборудван с очила за виртуална реалност

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

Почина дългогодишен шеф на РДГ – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.