С инвестиции за милиони Разлог е напът да стане икономически лидер на Пиринско

Разлог е напът да стане икономически лидер на Пиринско
Интервю с кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кмета г-н Иван Гюров
“Инвеститорският интерес към нашата община е главозамайващ. Налага се много сериозно да пресяваме всяко едно предложение на нашите партньори. За нас вече е важно не просто да идват инвеститори, а да привличаме проекти, които да гарантират и развитието на региона, и трайна заетост и високи заплати на работещите”, коментира кметът Венцислав Гърменов.
Зам.-кметът на община Разлог г-н Иван Гюров е категоричен, че след 10 години Разлог ще бъде най-богатото населено място извън големите градове в страната. Това със сигурност ще стане факт, защото местното управление има ясна визия за бъдещето на общината, знае как трябва да се развива тя и какви хоризонти да “гони”, да отговори на потребностите на бизнеса. А те са ясни – добра инфраструктура, прозрачност и компетентност в работата на Общинска администрация и взаимно доверие.
“Нашите условия към бизнеса са напълно ясни и предвидими. Спазваме правилото да не се вдигат много високи сгради. За обществените постройки височината е до 10 метра, а за вилните зони е до 7 метра. Плътността на застрояване е не повече от 30%-40%. Целта ни е не позволим никъде в населените места презастрояване. Следим за спазването на всички параметри по строителството, за да няма отклонение в нормите. Отскоро въведохме ред дори и в цветовата гама на постройките, които се вдигат, за съответните населени места и вилни зони”, казва още кметът Гърменов.
Източник: Кмета.бг

Свързани новини

Катрин Гемкова е победител в класирането „Спортист на годината“ на община Банско за 2023 г.

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

ВиК – Благоевград съветва своите потребители да зазимят водомерите си

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.