Готова е втората офроуд линейка в България от „Капачки за Бъдеще“

Готова е втората офроуд линейка в България, съобщи Лазар Радков – Основател и главен събирател в „Капачки за Бъдеще“.
„Старираме официално новата ни инициатива, коята ще помага да бъдат спасявани човешки животи. Новата ни инициатива, която ще помага пострадали да получват бърза и адекватна помощ. Инициатива, която ще помогне на стотици с времето веротно и на хиляди желаещи и мотивирани да се обучат да помагат при пожари, надовнения, земетресения и други бедствия“, написа още той в профила си във фейсбук.
Ето и останалата част от поста му в социална мрежа:
„Стартирахме:
„Спасителни клубове за Бъдеще.“ Целта ни да помогнем на всеки, който иска да помага при наводнения, пожари, земетресения и прочее бедствия, ДА СЕ ОБУЧИ и да може да помага на бойците от ПБЗН – Пожарна безопасност и защита на населението. Първо, защото хората на службите не винаги достигат. Особено при по-големи пожари и бедствия като цяло. Второ, защото ако в България се случи това, което се случи в Турция и Сирия – със сигурност нямате достатъчно хора да се справим. Реално никой няма, но е хубаво да сме поне малко от малко по-подготвени.
Трето, неслучайно най-силната икономика в Европа и четвърта в света – Германия – има близо 1 000 000 доброволни пожарникари. Неслучайно най-богатата държава на глава от населението на Балканите има над 165 000 добровлни огнеборци, което ознавачва 8%  от населението. Или с други думи – от един от всеки 12 души е обучен в пожарогасене и аварийно-спасителна дейност доброволец.
Tа, вече регистрирахме първия „Спасителен клуб за Бъдеще“ в София и в момента се готвим за 80 часа обучения в пожарната. Септември месец ще бъде основан още едно подобно добровлно формирование. В момента се събират групи в Кюстендил, Стара Загора, Варна. Имаме запитване и от доброволците ни от „Клуб за Бъдеще“ в Пловдив, в Хасково. Една фелшерка от Горна оряховица също ми писа с желание да се включи. Очакваме повечето вече функциониращи „Клубове за Бъдеще“ към #КапачкиЗаБъдеще да развият и „Спасителен клуб за Бъдеще“ в близката половин година.“

Свързани новини

Агнето за Великден от Македония! Внасят го замразено, продават го като охладено

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 2 юни

vesito

Консумативи за нашата фирма – защо са нужни и откъде да се сдобием с тях?

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.