Съветниците Евгени Бибов, Кирил Ваклинов, Гергана Муртова и Мехмед Вакльов станаха зам.-председатели на ОбС Благоевград

Съветниците Евгени Бибов, Кирил Ваклинов, Гергана Муртова и Мехмед Вакльов са новите зам.председатели на ОбС Благоевград. Те бяха избрани на редовно заседание днес на местния парламент в Благоевград като преди това бяха освободени досегашните зам.председатели.

На заседанието бяха сменени и председатели и членове на различни комисии и бяха заменени с други. Съветникът Иван Станчев от БСП, който бе председател на Комисията по обществения  ред, сигурност и противодействие на корупцията бе заменен със Алина Анева, която застана начело на комисията.

Владимир Пандев от БСП, който бе председател на Комисията по бюджет, финанси и европроекти бе сменен с Йосиф Кочев.

Валери Манов отстъпи мястото си на Теодор Велчев като председател на Комисия по следприватизационен и следконцесионен контрол, а пък Благовест Стоицов отстъпи мястото си на Кирил Илиев в комисиите по жалби и контрол.

Дебати имаше около предложението за приемане на първо четене Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград. С 36 гласа „за“ Наредбата беше върната за разглеждане в комисията.

Съветникът Кирил Илиев се изказа, че проблемът е значим и предложи да не се губи време и да се направи работещ документ, да се инициира среща за тези проблеми, на която да бъдат поканени представители на неправителствени организации.

С 25 гласа “за“ и 4 „против“ съветниците приеха предложението за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общинските жилища в Община Благоевград.Съветниците удължиха от 3 на 5 години срока на договорите за наем на общински жилища

Преди гласуването от БСП предложиха наредбата да се върне в комисия, но предложението не беше прието.

Прие се предложението на съветничката Мария Гошева критерии за настаняването да бъде една минимална работна заплата доход на член на семейството. Прие се и предложението на Кирил Илиев при 5 години договор за наем на 6-тата лицето да може да придобие жилището. Той изтъкна, че това предложение е с цел намаляването на злоупотреби.

 

 

Свързани новини

/Видео/ Румен Томов беглец! Скри се от отговори на неудобни въпроси

vesito

Pulse Festival събра над 500 любители на активната почивка в Grand Hotel Bansko

vesito

Дългоочаквано! Осветен беше параклисът „Св. Архангел Михаил“, НПМ „Самуилова крепост“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.