/Видео/ Какво реши ОбС за градежа на нова църква на пазара в Благоевград?

С 21 гласа“за“ 8 „против“ и 4 „въздържал се“ общинските съветници в Благоевград върнаха в комисия предложението да се изгради черква в района на зеленчуковия пазар в Благоевград.

Причината бе мотивирана с желанието да се намери най-подходящото място за строеж на нова голяма църква.

Съветникът Евгени Бибов изтъкна,че храм не трябва да се прави напук без консенсус на всички и подчерта,че от неговата група не са против това да има храм в Благоевград. Мария Гошева беше много убедителна в изказването си и предложи да има допитване до хората, миряните.

Цв.Балабанов насърчи колегите си да мислят рационално и обясни,че всички хора са против местоположението на църквата,тъй като когато има празник ще бъде трудно преминаването както пеша, така и с кола.

За градежа на църковния храм върху 1.5 дка се говори от доста време. Има и сериозен отпор за начинанието, тъй като мястото е малко и градежът може да засегне и попречи за дейността на фермерския пазар. Освен това не е заложено изграждането на подземен паркинг, който да реши проблема с паркирането в района.

Според кмета обаче терена там е подходящ, тъй като има място за строеж на храм, паркинг и пазар.

 

 

 

Свързани новини

Дългогодишен преподавател в ЮЗУ почина от коронавирус

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредно заседание, вижте защо…

vesito

Три футболни площадки са изградени в Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.