Съветникът д-р Павлин Янкулски стана собственик на „perpetuum mobile“

Общинският съветник от гражданската квота на АБВ в Благоевград  д-р Павлин Янкулски изпълни детската си мечта да има собствено „perpetuum mobile“. Постигна го с фотоволтаична централа, монтирана на покрива на къщата му и майсторски заснета от съседна кооперация, с която решава проблема си с електричеството, поне за по-голямата част от годината.

За „Струма“ д-р Янкулски, който преди Медицинския университет е завършил Математическата гимназия в Благоевград, обясни, че за всеки киловат инсталирана мощност са необходими около 5 кв.м за монтаж на фотоволтаичните  панели, а цената е около 1100 лв. на киловат.

През зимата производството е доста по-малко, но дори и с този сезон инвестицията се възвръща за 5 години, разясни докторът. Запознати със страстта на съветника към иновациите му пожелаха следващите му проекти да са на водна турбина, а после и вятърна, след което и електромобил.“Обмислям въпроса с колата“,  увери ги Янкулски.

Източник: В“Струма“

Свързани новини

Мартенски базар в Банско

vesito

Дядо Коледа пристига в Сандански!

vesito

Сандански посрещна над 300 участника от цяла България на Зонален преглед на спортните клубове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.