Съвети при вземане на кола под наем

След като вече сте взели решението да вземете кола под наем ето няколко задължителни неща, които не трябва да забравяте преди, и по време на наема.

Направете резервация възможно най-рано

Това е важен съвет, особено ако избраният от Вас период е през лятото, когато е най-натоварено. За да избегнете разочарованието, да нямаме на разположение желания от Вас автомобил, резервирайте поне 1-2 седмици предварително.

Изберете автомобил според нуждите Ви

Обърнете внимание както на цената, така и обемът на багажника и вътрешното пространство. Това е важно, когато сте повече от 4 пътници, или пътувате с много багаж. Често се случва клиенти да резервират 7-местен автомобил и да не се съобразят, че при вдигнати допълнителни седалки, багажното пространство става много малко.

Оставете повече контактна информация, когато резервирате

Когато резервирате автомобил онлайн или по телефона, предоставете повече информация като номер на полет (за да можем да го проследим, ако има закъснение), точен адрес или име на хотел, както и мобилен телефон, достъпен към момента на наема.

Не забравяйте за депозита на автомобила

Депозитът варира между 150 EUR и 2000 EUR според класа автомобил. Депозитът ще бъде блокиран на Вашата кредитна карта, и след края на наема – отблокиран.

Носете кредитна карта, шофьорска книжка и лична карта

Не забравяйте Вашата кредитна карта, нужна е за депозита на автомобила и при ваше желание – за заплащане на дължимата сума.
Не оставяйте ценни вещи в автомобила
Ако оставите ценни лични вещи в колата, съществува потенциална опасност тя да бъде разбита, а вещите Ви откраднати. Задължително винаги вземайте документите на автомобила със себе си.

Спазвайте правилата за движение в България
Винаги спазвайте ограниченията на скоростта.

Най-важният съвет е да се отнасяте към наетия автомобил като към свой собствен. Бъдете внимателни, за да не си докарвате излишни главоболия и тревоги по време на Вашата почивка.

Свързани новини

6 закона при избора на рокля

vesito

Моден бранд с клиенти в цяла Европа, ще произвежда в Благоевград

vesito

Защо да изберете кожени обувки за мъже? Кои са най-модерните модели?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.