Защо да изберем частно училище?

Когато дойде време да запишете детето си в първи клас, със сигурност ще си зададете въпроса какво да предпочетете – частно училище в София или държавно? Това зависи от редица фактори, най-вече от финансовото ви положение, но определено изберете ли частното образование, няма да съжалявате, че сте вложили средствата си в него.

Повече индивидуално внимание за Вашето дете

Училищата, в които обучението е платено, предлагат записване на първолаците в значително по-малки класове. Ако в държавните най-често една паралелка е от около 25 деца, то в частните е най-много от 10-15. Така преподавателите имат възможност да обръщат доста повече внимание на индивидуалните нужди на малчуганите, а те от своя страна разбират по-лесно материала, справят се по-добре с възложените задачи и се чувстват по-амбицирани да придобиват нови знания и умения.

Друго огромно предимство е материалната база.

В държавния сектор често са налице не достатъчно топли класни стаи, столове и физкултурни салони, санитарен възел в плачевно състояние, а в някои случаи и липса на елементарни неща като топла вода и маркери за дъска. Ремонтите понякога продължават десетилетия, без да бъдат напълно завършени, понеже финансирането в един момент спира. В частните училища обаче това не е възможно. Там материална база се обновява непрекъснато спрямо нуждите на децата – компютърни кабинети, мултимедийни устройства, нови маси и столове, санитарен възел в изрядно състояние.

Получаване на сертификат за владеене на чужд език

Почти всички частни училища в София, които вече са повече от 70, предлагат и още едно огромно предимство – получаване на сертификат за владеене на чужд език.

Свързани новини

В кои случаи бондингът е подходящ и в кои не е?

Regiona

Хороскопът на Алена: Овните да работят задълбочено, Телците да не се тормозят с чужди грешки

vesito

Хороскопът на Алена: Овните замислят сериозна промяна, Телците завършват успешно започнатото

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.